Jambon si pepene galben

|Ioana Tudorancescu |
Jambon si pepene galben

 

In Spania, jambonul provine fie de la porci din rasa iberica (jamón ibérico), fie de la porci cu carne alba (jamón serrano). In cazul primei categorii, calitatea carnii se diferentiaza in functie de cantitatea de ghinde dulci  pe care au consumat-o porcii ca furaj inainte de a fi sacrificati.

 

Deasemenea pentru a primi nota maxima si categoria corespunzatoare data de Ministerul Mediului, jambonul trebuie sa fie expus crud, timp de 8-36 de luni, la o anumita temperatura pentru a atinge culoarea si gustul impuse de cele patru soiuri oficiale: Jamón Ibérico D.O. Jamón de Huelva, Jamón Ibérico D.O. Los PedrochesJamón Ibérico D.O. Jamón de Guijuelo si Jamón Ibérico D.O. Dehesa de Extremadura.

Aceste categorii oficiale, care sunt confundate cu cele populare si mai putin precise "Jamón de Pata Negra", "Jamón de Jabugo" sau "Jamón 5J” sunt cele mai savurate si cautate, iar in cazul in care cumparati unul intreg va recomand cativa pasi:

 

• achizitionati un suport care mentine la ambele capete imobilizata pulpa de porc
• dupa ce ati curatat prima parte necomestibila si ati ajuns la carne, taiati-o felii foarte subtiri cu un cutit special
• pentru a pastra restul ramas fara sa se usuce, acoperiti din nou pulpa cu partea necomestibila si inveliti-o cu un prosop curat
• nu pastrati jambonul la frigider

 

Daca nu va surade combinatia de jambon cu pepene galben, nu trebuie decat sa frecati o felie de paine prajita cu o rosie si ulei de masline si impreuna cu 2-3 felii de jamon ibérico veti avea o cina delicioasa, sanatoasa si usor de pregatit!

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: