Prajitura cu mure

Prajitura cu mure

Prajitura cu mure este  foarte gustoasa, foarte satioasa si de aceea puteti sa o serviti ca o gustare, sau chiar alaturi de o cana cu ceai, la micul dejun.

Ca sa preparti prajitura cu mure ai nevoie de: cinci oua, jumatate de cana de ulei, o cana de lapte, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, o jumatate de lingurita de praf de copt, doua plicuri zahar vanilat, 12 linguri de zahar, doua cani de faina si cat de multe mure.  

 

Ouale, la temperatura, camerei se separa. Albusurile se bat cu un varf de cutit (mic) de sare, pana obtineti o spuma consistenta. Se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si galbenusurile. Se amesteca usor de jos in sus.  Se adauga si praful de copt impreuna cu bicarbonatul. Este bine sa le stingeti cu o lingurita de otet. Se mai amesteca putin.  

La final se adauga faina. Trebuie sa obtineti o compozitie putin mai groasa, care sa nu permita fructelor sa se lase la fund. Se amesteca usor, tot de sus in jos.  

 

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra se presara murele. Se da la cuptorul incins la foc mediu. Trebuie sa stea la cuptor cam 30 de minute, dar cel mai bine este sa faceti testul scobitorii.  

100 de g de prajitura cu mure contine: 321 calorii, 7,4 g proteine, 11.4 g lipide, 42 g carbohidrati. 

Tips:Daca folositi mure congelate, nu este necesar sa le dezghetati inainte de a le introduce in prajitura. 

Pofta buna!