Oxigenul sta la originea vietii asa ca de ce sa nu stea si la originea unei diete ? Asa s-a gandit si nutritionistul Keri Glassman care prezinta noul regim in cartea "The O2 Diet”. Cinicii sunt rugati sa se abtina. Nu e vorba de slabit prin fotosinteza, ci de un anume tip de alimentatie care, pe de o parte lupta cu radicalii liberi iar pe de alta ajuta la scaderea in greutate. In dieta cu oxigen nu mai e necesar sa numarati calorii ci puncte ORAC, cele care masoara capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi. Numarul ideal este de circa 30 de mii de puncte. Asadar puneti mana pe un creion si notati o lista cu alimente bogate in antioxidanti. 30 de mii de puncte ORAC te aduc pe culmile fericirii : netezeste ridurile, topeste grasimile, limpezeste mintea si in plus, blocheaza forme incipiente de cancer. Printre alimentele incluse în dieta cu oxigen gasim anghinarea cu 7900 de puncte ORAC– bogata in antioxidanti si fitochimicale, esentiale pentru scaderea colesterolului. Pe lista se afla si lamaia care contine in cele 3200 de puncte ORAC fibre solubile, necesare procesului de slabire. Sirul e completat de grapefruitul rosu care contine licopen, un antioxidant important care stimuleaza arderea grasimilor. La numaratoare i se acorda 3800 de puncte ORAC. V-ar tenta dieta cu oxigen sau vi se pare o bataie prea mare de cap ?