Iata cum se face acesta delicioasa ciorba de cartofi cu iaurt, care se pragateste intr-o ora si tine, la rece cateva zile. Dezavantajul este ca ciorba de cartofi cu iaurt arata mai ciudat, iar musafirii ar putea face fete mai lungi la vederea ei. Ingrediente: un morcov bunicel, o telina mica, un pastarnac, doua linguri de ulei, patru cartofi mari roz, ca dimensiune cu latura de aproximativ 15 cm, doua cani bors, un iaurt mare, doua oua, leustean proaspat, sare. Cum pregatesc ciorba cu iaurt: curat morcovul de pielita lui de deasupra care nu ne place si la fel fac si cu pastarnacul. Curat apoi si telina de carapace si le tai pe toate cubulete miiiici-miiiiici. Le pun apoi impreuna cu doua linguri de ulei si jumatate de oala de apa, la fiert si le las sa pluteasca acolo. Intre timp curat cei 4 cartofi vanjosi si ii tai cubulete mai spre mari decat spre mici. Cand sunt legumele pe jumatate fierte, de fapt ametite asa, dupa aproximativ 15 minute, adaug si cartofii si le las acolo sa fiarba. Cand verific cu o furculita ca s-au fiert cartofii intepandu-i in fel si chip, mai pun apa, si mai pun si cele doua cani de bors si le mai las sa fiarba. Separat pun intr-un castron un iaurt mare cu doua oua intregi si le bat bine cu telul. Trag oala clocotinda cu ciorba de pe foc, si o las putin sa se linisteasca, sa nu mai faca bulbuci. E foarte important sa fac asa, sa o las putin sa nu clocoteasca. Apoi iau cu polonicul ciorba din oala si pun in castron, doua-trei polonice, dupa care amestec incet si bine cu telul si adaug totul in oala mare. Incepe sa semene a ciorba de cartofi cu iaurt. Apoi pun totul la fiert sa se mai imprieteneasca acolo si adaug sare cata vreau. Cand mi se pare ca e gata ciorba de cartofi cu iaurt, dupa inca 10 minute, sting focul, adaug leustean si pun capacul. Pofta buna la ciorba de cartofi cu iaurt! Sana Nicolau