Mancare si arta culinara

|Otilia Ignat |
Mancare si arta culinara

 

Societatea pentru Mancare Experimentala a fost infiintata de catre Alexa Perrin specializata nu in gastronomie, ci in PR, cu scopul de a promova mancarea ca o alta forma de arta, care sa dovedeasca ca oricare dintre alimente poate fi mai mult decat ceva bun doar pentru inghitit si atat. 

 

Alexa Perrin a adunat in jurul ideii sale pe unii dintre cei mai talentati si creativi artisti in arta culinara. Expozitia care a avut loc in week-endul trecut la Londa si a fost o demonstratie a ceea ce se poate face din ingrediente banale, daca gastronomia se intalneste cu imaginatia, stiinta si arta.  

 

 

 

 

Stephen Gates, a fost unul din preferatii publicului la aceasta expozitie a Societatii pentru Mancare Experimentala. A devenit celebru pentru ca a gatit in cele mai exotice locuri, iar in cadrul spectacolului de arta culinara a aratat, celor intresati, cum se face inghetata cu nitrogen lichid, cum se prajesc oua pe o foaie de hartie si cum se transforma legumele in instrumente muzicale. 

[next]Printre expozanti a fost si Sid Chidiac, un cofetar din New York care pictează in ciocolata si care la expozitie a prezentat nuduri din ciocolata cu lapte si un portret al reginei cu o palarie de… ciocolată neagra si perle de zahar.

 

Idea tablourilor, adevarate peisaje surprinse intr-o alta lume, unde totul este facut din alimente (carne, salamuri, peste, vegetale) ii apartine lui Paul Baker de la 3D Studio. 

 

Tehnica lui este o noutate absoluta, iar modul de realizare uluitor.

 

 

Michelle Wibowo este cel care a realizat, special pentru expozitia Societatii pentru Mancare Experimentala, tortul care arata ca un purcel de lapte. Toata operatiunea (mai putin gustul), in filmul de mai jos. De mentionat ca legumele, merele si frunzele de salata sunt facute din martipan.
 

 

Idea organizatorilor, aplaudata si degustata de participanti a fost aceea ca mancarea si gastronomia asa cum s-au dezvoltat astazi,  arta culinara, in general, sunt o noua cale de comunicare, un loc al interactiunii interumane, un loc de joaca si un mijloc de destindere. Interesul pentru arta culinara este pe un incredibil trend ascendent, subiectul fiind prefarat, deseori, dezbaterilor politice si actualitatii.

 

Expozantii Societatii pentru Mancare Experimentala nu au uitat nicio clipa de regulile alimentatiei sanatoase, de principiile nutritei care trebuie sa fie un beneficiu pentru trup, adaugandu-i in plus o nota de inedit si spectacol, principiul fiind acela ca mancarea trebuie sa fie o bucurie, din toate punctele de vedere.

 

Distribuie articolul pe: