Combinatia de urda (desi rezultatul este la fel de bun indiferent care este tipul de branza pe care il folosesti, dar trebuie sa fie o branza moale, bine scursa si putin sarata), cu veredeturi proaspete este delicioasa. Ca sa pregatesti gnocchi cu urda iti trebuie: 200 de grame de spanac (proaspat sau congelat), o legatura mare de patrunjel, doi catei de usturoi, 140 de grame de urda, doua linguri cu faina, doua oua, 100 de grame de parmezan, 100 de grame de unt, sare, piper, nucsoara, ulei. Cum prepari gnocchi: opareste spanacul in apa fiarta. Lasa-l in apa clocotita cateva minte. Scurge apa si lasa spanacul sa se scurga foarte bine de apa, intr-o sita. Cand s-a scurs si s-a racit, toaca-l foarte marunt. Scurge daca este nevoie din nou apa. Amesteca intr-un castron spanacul, patrunjelul tocat foarte fin, urda desfacuta cu o furculita, un catel de usturoi dat prin razatoare, oul si faina. Amesteca totul cu mana. Pune sare si piper, dar si putina nucsoara rasa. Trebuie sa rezulte un aluat moale care sa nu se lipeasca. Daca trebuie mai adauga putina faina. Pune aluatul pe masa si famanta-l putin. Formeaza cu mana bilute cat nuca. Pune-le pe o farfurie si lasa-le la rece pentru cel putin 30 de minute. Pune apa multa la fiert. Fierbe gnocchi in serii de cate zece. Pune-le in apa cand aceasta clocoteste, folosind o spumiera. Ghocchi se fierb doua-trei minute, din momentul in care apa clocoteste din nou. Se scot si se pastreaza, pana se fac toate, intr-un vas, in cuptorul pastrat cald. Topeste o bucata de unt, adauga sare si nucsoara. Adauga si un catel de usturoi tocat. Pune gnocchi in farurii, stropeste-le cu o lingura din sosul de unt si presara parmezan ras. Serveste imediat cu salata verde! O portie cu noua gnocchi are circa 300 de calorii.