Eu am o regula: mancarurile care se prepara usor sunt sigur gustoase! Asta nu inseamna ca un fel de mancare elaborat nu este si foarte bun la gust. Dar ceva care se face repede, care nu are foarte multe ingrediente, este cu siguranta si foarte bun la gust. Tarta cu ciuperci este o dovada. Ingrediente ca sa prepari tarta cu ciuperci: patru cepe de apa (rosii), ulei, 300 de grame de ciuperci, doua lingurite de zahar, o mana de nuci, 100 de grame de branza mai uscata, un aluat de patiserie (in foaie groasa sau un pachet de foi subtiri), o nuca de unt. Cum se pregateste tarta cu ciuperci: curata ceapa si taie-o in sase-opt bucati (ca feliile de pepene). Pune ulei intr-o tigaie si pune ceapa, taiata mare. Adauga un praf de sare si caleste-o vreo 10-15 minute pana se rumeneste usor. Pune peste ceapa, ciupercile taiate in doua, maxim in trei, iar piciorusele pune-le intregi. Adauga zaharul, sare, piper si lasa totul pe foc inca cinci minute. Adauga nucile tocate in bucati mari. Unge o tava rotunda cu unt. Pune o folie de staniol, care sa treaca peste marginile tavii. Pune amestecul de ceapa si ciuperci peste staniol si, cu o furculita, aranjeaza in strat uniform totul. Imprastie branza rasa, in strat uniform peste ciuperci si ceapa, apoi aseaza blatul de tarta. Daca folosesti blatul gros, nu trebuie decat sa sigilezi bine tarta, dar daca folosesti foi subtiri, trebuie sa le ungi pe rand cu putin ulei si sa le tai pe dimensiunea tavii in care coci tarta. Indiferent ce aluat folosesti, trebuie sa sigilezi bine continutul. Marginea de staniol o intorci peste batul care acopera continutul. Tarta trebuie sa stea la cuptor 35-40 minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos. Lasa tarta sa se raceasca in tava, apoi rastoarna-o pe un platou. Staniolul trebuie sa iasa usor. Tarta este foarte aspectuoasa. Serveste tarta calduta (dar este foarte buna si rece) cu salata verde si vin rosu. Te-ar mai putea intresa si placinta cu ciuperci sau tarta cu rosii.