Ziua Internationala Raw Vegan

Ziua Internationala Raw Vegan

 

Inainte de toate trebuie sa stiti ca raw food este un stil de viata, iar ziua de 10.10.2010 a fost aleasa ca Zi Internationala a Raw Vegan si marcata cum se cuvine, in toata lumea. Romania a fost pe harta acestui eveniment mondial pentru ca Ligia Pop a organizat targul de la Bucuresti , Angela Constantinescu a punctat momentul la Arad, iar Ramona la Brasov.  

 

La targul de la Bucuresti au fost 15 standuri cu produse raw si aparate tipice acestui stil de alimentatie. La cat au fost de putini expozanti, numarul vizitatorilor a fost uriasi, de unde concluzia ca interesul publicului este mare. Eu am fost unul din vizitatorii care au ajuns acolo din curiozitate, dar trebuie sa recunosc ca experienta raw m-a cucerit. Ideea alimentatiei naturale, a hranei nepreparate poate ca imi starnea un oarecare scepticism, dar in momentul in care am vazut si gustat combinatiile de fructe (proaspete sau uscate), legume si seminte am fost definitiv cucerita.

 

Alimentatia raw inseamna hrana vie, pregatita dupa canonul strict al bucatariei vegane fara foc, care foloseste temperaturi sub 40 de grade Celsius astfel incat nutrientii (vitamine, enzime) sa ramana intacti in alimente – fructe si legume. Dieta exclude complet orice produse de origine animala – lapte, oua, carne.

 

 

 

Stilul de viata raw food este unul care respecta natura, produsele organice fiind cele preferate. Promovarea stilului raw nu este o pledoarie pentru a deveni vegetarian, ci o cale minunat de gustoasa prin care poti include in alimentatia de zi cu zi, alimente sanatoase. Iti imbunatateste stilul de viata si te ajuta sa regasesti armonia cu natura. 

 

 

 

Celebritati precum Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow, Woody Harrelson, Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Kirsten Dunst, Alicia Silverstone si inca multi alti sunt adepti ai alimentatiei raw. In Romania stilul raw si-a gasit un promotor exceptional in persoana Ligiei Pop.

 

[next]La targul de la Bucuresti, au fost expuse inclusiv aparate care fac spaghete din legume, sisteme care te ajuta sa cresti la tine in bucatarie germenii de grau, salata sau soia. Au fost si legume organice si, evident, preparate raw. Toate preparate raw se pot face folosind un blender de buna calitate. Pentru preparate mai complexe este necesar si un robot de bucatarie, mai ales pentru nuci si seminte (migdale, alune) si un aparat pentru deshidratat legume si fructe. Sunt utile filtrele de apa si borcane speciale pentru germinat seminte. Toate acestea, cu tot cu instructiuni de folosire, le-am gasit la targul raw.

 

Uimitor, pentru unul care nu a vazut decat in poze preparate raw este gustul proaspat, complet si extrem de variat al acestora. Avem ciorbe, chiftele, sarmalute, pateuri, iar la capitolul dulciuri este un regal. Torturi, bomboane, prajituri cu miere si seminte. Prajituri crocante, cremoase, aromate si cel mai important, gustoase, sanatoase, lipsite complet de aditivi si zahar.  Dulciurile raw nu ingrasa si sunt o sursa completa de nutrienti, minerale si vitamine.Iata cum s-au distrat si altii la Romania Goes Raw.

 

Iata pentru cei interesati o demonstratie de arta culinara raw.

 

 

In concluzie, spun cu mana pe inima, acest targ raw m-a convins definitiv ca dieta raw nu este un moft, ci un stil de viata sanatos, o reintoarcere la natura, o cale spre sanatate. Asteptam cu interes editia a doua!

 

Afla mai multe despre stilul de viata raw de aici.