Caise coapte in sos de vin

Caise coapte in sos de vin

 

Daca folosesti caise congelate, dezgheata-le incet in frigider, dupa care le poti prepara. Daca folosesti fructe din compot, injumatateste cantitatea de zahar si scoate un sfert din cantitatea de vin din reteta.

 

Ingrediente: circa 500 de grame de caise, doua linguri de zahar pudra, sucul de la jumatate de lamaie, coaja de lamaie, un bat de valilie, 200 de mililitri de vin alb, dulce.

 

Preparare: Incalziti cuptorul. Unge o tava cu un strat foarte subtire de unt. Aseaza caisele cu partea taiata in sus intr-un singur strat. Imprastie zahar. Adauga sucul de lamaie si imprastie uniform coaja de lamaie. Taie batul de vanilie in doua si pune-l in tava. Toarna vinul si da tava la cuptor, la foc moale pentru 20-30 de minute. Serveste caisele caldute, impreuna cu inghetata de vanilie sau smantana.

 

Incearca si piersicile in sos de vin. Exact dupa aceasta reteta se poate prepara gutuile in sos de vin.