Fructe cu zahar de menta

Fructe cu zahar de menta

 

Reteta combina ananasul cu grapefruitul pentru ca cele doua fructe merg de minune impreuna. Dupa indicatiile de mai jos poti asocia mango cu mere (in combinatie cu nuca sau nuca de cocos), dar si portocalele cu avogado.

 

In fapt combinatiile sunt nelimitate si depind doar de imaginatia bucatatarului.

 

Ca sa pregatesti aceasta minunatie ai nevoie de: un ananas proaspta, doua fructe de grapefruit roz, doua linguri de zahar tos (ideal este cel brun), o mana plina cu frunze de menta.

 

Curata ananasul si grapefruitul. Cu un cutit bine ascutit taie fructele in felii subtiri. Aseaza feliile de frute pe un platou.

 

Intr-un blender pune zaharul si frunzele de menta si mixeaza bine de cateva ori. O sa rezulte un zahar verde, adunat in gramajoare. Imprastie din belsug zaharul de menta peste fructe.

 

Serveste fructele cu smantana simpla sau cu iaurt.

 

Dupa inspiratie poti adauga nuca de cocos, nuca macinata, alune, seminte de fistic, dar si coaja de portocala sau lamaie, precum si fulgi de ciocolata sau cereale. Nu uita de stafide si bucatele de fructe uscate. De fiecare data temelia o reprezinta zaharul (alb sau brun) in combinatie cu menta. Poti incerca in loc de menta, levantica, tei sau pudra de scotisoara si un strop de apa.

 

De fiecare data, gustul te va uimi!