Pentru ca e perioada ei si este atat de buna, de ce sa nu profitam si sa pregatim si o supa delicioasa si hranitoare. Pentru supa de conopida ne trebuie: •O conopida potrivita •Un morcov •O ceapa •2 litri supa de pui •200 ml de lapte amestecat cu smantana •Putin unt •Sare, piper, patrunjel Taiem legumele marunt, inclusiv conopida. Ceapa o calim in putin unt. Adaugam si putina sare sa se inmoaie, apoi adaugam si morcovul si conopida amestecand cu o lingura de lemn. Tot acum punem si doua linguri mari de patrunjel. Dam focul la mic si le lasam sa se „abureasca” cu capacul pus, vreo 15 minute. Intre timp pregatim supa de pui – din cuburi naturale de concentrat de pui ( daca nu avem supa reala). O turnam peste legmue si o lasam sa dea in clocot dupa care lasam din nou focul mai mic. Separat combinam laptele cu smantana, in parti egale, pentru a obtine cam o cana de amestecatura. Intr-un bol mai mare, amestecam treptat smantana cu supa calda, pana ajung la o temperatura apropiata de supa din oala. Apoi amestecam totul inapoi in oala, mai adaugam si o frunza de dafin, sarea si piperul. Mai lasam supa de conopida, pe foc mic, inca 15 minute. Se serveste cu iaurt si crutoane. Daca va place, puteti sa o transformati in supa crema, maruntind totul cu un blender stick! Sa fiti sanatosi!