Frumusetea Negresei consta in faptul ca se face foarte repede, ca folosesti un singur vas, ca prajitura iese perfecta, de fiecare data, si ca aroma si aspectul sunt cuceritoare. Se spune ca Negresa este prajitura nationala a americanilor, pentru ca ei au inventat-o, ei au perfectionat-o si tot ei au nascocit zeci si zeci de variante. A fost stabilit si momentul de nastere oficial al Negresei. Prima reteta a fost tiparita undeva in urma cu mai mult de vreo suta de ani, prin 1897, intr-un catalog, moment in care a fost folosit, prima data, numele de “Brownie”, pentru culoarea foarte inchisa, pe care o are prajitura. Ingredientele pentru Negresa sunt: 150 de grame de ciocolata neagra (cu cat de multa cacao se poate), 100 de grame de unt, o lingura cu varf de cacao, 200 de grame de zahar, esenta de vanilie (sau coaja de portocala, coaja de lamaie sau esenta de rom – dupa cum ti-e pofta), trei oua mari (merg si patru), 100 de grame de faina (patru linguri cu varf), un strop de sare. Negresa se prepara in 10 minute. Incepe prin a incinge cuptorul. Unge o tava, care merge la cuptor, cu putin unt (este suficienta o nuca de unt) si pudreaza tava cu un strop de faina. Topeste ciocolata (merge la cuptorul cu microunde), si adauga untul (lasat la temperatura camerei). Amesteca bine, folosind mixerul, apoi adauga cacaua si zaharul. Amesteca din nou, pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Adauga ouale, unul cate unul. Amesteca bine, macar un minut, dupa fiecare ou. Pune aromele, sarea si la final faina. Amesteca usor cu o lingura de lemn, nu cu mixerul, dupa ce pui faina. Ia o bucatica! Rastoarna totul in tava si coace prajitura 30-35 de minute. Taie prajitura dupa ce s-a racit, in bucati, dupa cum iti place. Daca vrei poti adauga in compozitie bucatele de nuca, alune sau fulgi de ciocolata. Negresa este o prajitura absolut minunata! Doua bucati (pentru ca este imposibil sa te opresti la una singura), au in jur de 100-120 de calorii.