Ingrediente: 500 de grame de aluat de foietaj 500 de grame de miez de dovleac 3 linguri rase de zahar 2 linguri rase de gris putina scortisoara praf un galbenus de ou putin ulei pentru uns tava Am folosit aluat de foietaj congelat, gata preparat, din comert. Miezul de dovleac se da prin razatoarea mare si se amesteca cu zaharul si grisul. Se lasa sa stea, acoperit, in frigider, pana se dezgheata aluatul. Dam drumul la cuptor, la foc mic. Taiem foaia de aluat in bucati patrate (cat de mari doriti). Pe mijloc, crestati cu cutitul cateva crapaturi. Asezati in patratul de aluat, cata umplutura incape. Impaturati bine, sa nu se desfaca. Asezati in tava cu taieturile in sus. Daca va mai ramane umplutura, puteti sa o pastrati in congelator pana data viitoare. Ungeti placintele cu galbenus de ou si introduceti-le in cuptor la foc mic pentru aproximativ 20 de minute sau pana devin aurii. 100 de grame de strudel cu dovleac contine: 325 calorii, 8,3 g proteine, 14, 3 g lipide, 31,4 g carbohidrati. Tips: Dovleacul se poate inlocui cu mere si, folosind acelasi mod de preparare, veti obtine… strudel cu mere. Pofta buna!