Pui cu lamaie

|Diana Borca |
Pui cu lamaie

 

Pentru a pregati puiul cu lamaie aveti nevoie de:
• un pui
• doua-trei lamai
• sare
• o feliuta de sunca afumata
• doua linguri de unt
• o punga pentru cuptor

 

Curatam bine puiul si il spalam vartos, iar apoi il uscam cu un prosop de bucatarie. Luam apoi lamaile si le spalam bine de tot, eventual le si „dezinfectam” cu putin bicarbonat dizolvat in apa.

 

 

 

Le crestam in patru parti si le introducem in interiorul puiului. Coasem puiul pentru ca toate acele arome sa ramana inauntru. Apoi, amestecam untul inmuiat cu sarea si incepem sa ungem cu acesta tot puiul. Pentru ca eu nu mananc pielea de la pui, incerc pe cat posibil sa ung direct carnea cu untul sarat (adica ridic pielea si condimentez pe dedesubt). Punem puiul in punga speciala pentru cuptor, adaugam si felia de sunca afumata si legam punga la gura. O intepam din loc in loc, punem totul intr-o tava si il aruncam in cuptor pentru minim o ora si jumatate.

 

 

 

Rezultatul este un pui atat de aromat si gustos incat n-o sa va vina sa credeti.

 

 

 

S-aveti pofta, la pui cu lamaie!

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: