Trucuri simple pentru o nutritie sanatoasa

Trucuri simple pentru o nutritie sanatoasa

Nutritionistii de la Menshealth.com sustin ca cele mai eficiente diete sunt cele care nu presupun reguli drastice, pentru ca acestea sunt cele care provoaca cele mai mari frustrari, iar rezultatele sunt de moment. Tendita este aceea a schimbarilor multe si mici, care insumate sa fie echivalentul unei diete. Iata cateva din micile trucuri, cu efecte mari.

Bea a doua ceasca de cafea – este calea cea mai buna prin care  reduci substantial riscul de a face diabet. 

Nu tine vasul cu mancare pe masa – este dovedit ca cei care isi pun de la inceput o portie de mancare, dar nu mai tin vasul cu mancare la indemana mananca cu 35% mai putin.

Gandeste inainte sa sorbi din pahar – sfatul se refera mai ales la bauturile dulci, care aduc un surplus caloric de pana la  400 de calorii zilnic si un plus de 10 lingurite de zahar pe zi.

Ia in calcul ce ai mancat la masa precedenta – este unul din modurile foarte simple care te fac sa mananci mai putin.

Proteine la fiecare masaproteinele satura mai repede si au senzatia de satietate pentru mai mult timp. Acestea au capacitatea de a grabi metabolimsul, de a reduce apetitul si a taia pofta de gustari intre mese. 

Alege painea din cereale integrale – este alegerea perfecta pentru organism. Cerealele integrale reduc riscul de cancer si boli de inima.

 Mananca peste – doua portii de peste consumate pe saptamana imbunatatesc functionarea creierului si memoria. Cei mai recomandati pesti sunt somonul, tonul, crapul, pastravul si macroul, despre care s-a aratat ca reduc chiar riscul de Alzheimer.

Citeste informatiile nutritionale, citeste sfaturi pentru o nutritie corecta – este cea mai buna cale pentru a te tine sub contol.  

Redu portiile cu 25% – un studiu a relevat faptul ca prin simpla reducere a portiilor cu un sfert mananci cu 10% mai putine calorii fara sa te simti infometat.  

Nu manca in fata televizorului – toate studiile au dovedit ca oamenii care mananca uitandu-se la televizor consuma in medie cu 288 calorii mai mult zilnic.  

Pune furculita pe masa in timp ce mesteci – acesta este un truc destul de cunoscut, dar nu foarte luat in seama, desi este foarte eficient. Punand furculita jos dupa fiecare imbucatura vei manca mai incet, dand organismului ocazia sa simta cand este satul.  

Fructe si legume, in fiecare zi – consuma zilnic, daca se poate, patru-cinci portii de legume si fructe. Este cea mai buna cale pentru a avea o nutritie sanatoasa.  

Bea ceai verde – acesta contine antioxidanti cu numeroase beneficii asupra organismului. Ceaiul verde protejeaza scheletul, prevenind si fracturile ce ar putea aparea la batranete. In plus, se pare ca te scapa si de respiratia urat mirositoare.  

Doua pahare de lapte, in fiecare zi – laptele este o sursa esentiala de calciu si ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima. De preferat este cel cu continut scazut de grasime.  

Zilnic o mana de nucicateva nuci pe zi (nu foarte multe deoarece sunt destul de bogate in calorii) ajuta la micsorarea colesterolului "rau" si la cresterea celui "bun".

 Zinc, in fiecare zi – doar 15 miligrame de zinc pe zi sunt in masura sa mentina la cote maxime eficienta sistemului imunitar.  

Mananca ceea ce iti place – a nu manca ceea ce iti place este un factor de stres. Alegerile trebuie sa fie intelepte. Cantitatea este foarte importanta – o bucatica de ciocolata, nu o ciocolata intreaga.  

Oua la micul dejun – nu in fiecare zi, insa de trei ori pe saptamana  este alegerea ideala. Un studiu a aratat ca cei care au consumat oua la micul dejun au mancat cu 264 mai putine calorii pe parcursul zilei.  

Cat mai putine ingrediente – indiferent ce mananci alege produsele care au cat mai putine ingrediente. Alimentele simple, cat mai putin procesate, sunt mai sanatoase decat cele care au o lista lunga de ingrediente.