Morcovii cu miere si portocale sunt o garnitura delicioasa, colorata si apetisanta, astfel ca este potrivita pentru orice masa, fie ca este o cina in familie sau o masa de gala. De Craciun, de exemplu, sau de Anul Nou. Poti folosi morcovi obisnuiti, curatati si taiati in betisoare sau baby-carrot, in varianta congelata. Secretul reusitei acestui fel de mancare este sa folosesti marar proaspat, si pentru aspect si aroma, dar si pentru gust. Ca sa pregatesti morcovii cu miere si portocale ai nevoie de 300 de grame de baby-carrot sau de patru morcovi obisnuiti, curatati si taiati in betisoare egale sau in rondele. Iti mai trebuie o portocala mare si zemoasa, doua linguri de ulei, sare, piper, doua linguri cu miere, o legatura de marar proaspat. Incepe prin a incinge bine cuptorul. Taie portocala in doua. O jumatate de portocala o tai in bucati mari, neregulate, iar cealalata jumatate o storci. Amesteca uleiul, sucul de portocala si mierea pana rezulta un sirop gros. Adauga sare si piper din belsug. Pune morcovii intr-un vas care merge la cuptor si adauga siropul. Amesteca bine, astfel incat morcovii sa fie unsi bine pe toate partile. Da vasul la cuptor pentru 30 de minute. Scoate tava si intoarce morcovii. Adauga bucatile de portocala si intoarce vasul in cuptor pentru alte 10-15 minute, pana cand morcovii sunt bine facuti. Serveste morcovii cu miere si portocale, calduti, dupa ce ai presarat, deasupra, marar proaspat, tocat marunt. Poti varia reteta adaugand alaturi de morcovi si betisoare de pastranc. Aroma puternica a pastarnacului da gust si se combina foarte bine cu mierea si sucul de portocala.