Super supa de pui

Super supa de pui

Aceasta supa este, pe buna dreptate super supa de pui, pentru ca foloseste ingrediente perfect armonizate, iar felul in care este prezentata mancarea transforma banala supa de pui, intr-o supa speciala. Ingredientele sunt pentru sase portii.

Ca sa o prepari ai nevoie de doua copane si o jumatate de piep de pui, 4-6 morcovi, o capatana de marime potrivita de telina, o ceapa mare, cateva bucati frumoase si sanatoase de tulpina verde de telina, o lingurita de boabe de piper negru, sare.

Cum se prepara super supa de pui? Curata carnea de pui si scoate pielea. Portioneaza carnea. Taie copanelele in doua, din articulatie, iar pieptul, in doua, pe lat. Pune carnea intr-o oala incapatoare. Curata legumele. Taie ceapa in patru, morcovii in bucati, pe lat, telina in bucati marisoare si pune-le pe toate peste carne. Adauga boabele de piper si acopera totul cu apa clocotita. Pune supa pe foc, cu capac, circa 30 de minute, la foc mic, iar dupa ce incepe sa fiarba da focul mic, dar suficient cat sa faca supa sa clocoteasca marunt.

Cand carnea este bine facuta scoate-o din oala si pune-o pe o farfurie sa se raceasca. Strecoara supa. Arunca ceapa si boabele de piper. Pune legumele inapoi supa, adauga bucatie de tulpina de telina taiate, pe lat, in bucatele si fierbe totul inca zece minute. Potriveste de sare.

Cu un cutit si o furculita taie carnea in fasii. Pune si carnea in oala si clocoteste totul, la foc mic, cateva minute. Gata. Serveste supa calda (nu fierbinte), fara sa mai adaugi verdeata. Aroma fina de piper si telina, fac din aceasta supa un deliciu.