Ceaiul alb e o experienta ce nu ar trebui sa lipseasca din viata nimanui. Ai de ales din prima si nu e cale de intors. Ori iti place, ori nu. Originar din India si China, ceaiul alb este unul din tipurile cele mai putin procesate,fiind obtinut din mugurii si frunzele tinere ale plantei,culese,tinute la abur si apoi uscate la soare. O adevarata traditie mentinuta de secole intregi. Recoltarea in sine e o arta. Ceaiul alb provine din mugurii si frunzele cele mai tinere, care nu sunt oxidate. Intr-o cana cu ceai alb gasesti resurse pentru intreaga zi. Dupa ce o beau ma gasesc mai relaxata si mai capabila sa ma concentrez pe ce am de facut. Sa nu ma puneti sa incep lista cu proprietati terapeutice, ca nu ma mai opresc. Bine, voi ati cerut-o ! Un studiu recent publicat de o universitate din New York, arata ca aproape 80 % dintre speciile de bacterii si virusi sunt distruse de efectele ceaiului alb. In plus, de cand beau ceai alb, am observat o scadere in greutate. Nu brusca, dar vizibila. Ceaiul alb ajuta la metabolizarea grasimilor dar creeaza si un filtru UV special la nivelul pielii, un fel de ecran care refracteaza razele soarelui. Daca in China cele patru variante de ceai alb sunt consumate in loc de apa, la noi licoarea magica abia incepe sa-si faca loc in preferinte. Multi dintre romani prefera in continuare cafeaua ceaiului, chiar daca e vorba de ceai verde, alb sau rosu. Hai sa va mai dau un argument care sa va impulsioneze sa dati pe gat cana aburinda. Flavonoizii continuti de frunzele de ceai alb previn aparitia tumorilor intestinale, de san si hepatice, in timp ce antioxidantii naturali intaresc serios imunitatea organismului. Efectele adverse ale ceaiului alb sunt minime, cu toate acestea consumul in exces poate duce la inflamarea mucoasei gastrice sau le poate cauza neplaceri persoanelor cu lipsa severa de fier. Sper ca v-am convins. Nu uitati, ritualul unei cani de ceai alb pe zi e secretul unei sanatati fizice si psihice de invidiat.