Ca sa prepari orezul cu ciuperci ai nevoie de: o ceapa, un morcov, o jumatate de ardei gras, de preferat rosu, pentru aspect, sare si piper dupa gust, doua linguri ulei, 100 de grame de ciuperci proaspete, o cana de orez, un litru de apa, frunze proaspete de patrunjel. Morcovul si ardeiul se taie in cubulete mici. Ceapa se taie julien. Se pun toate acestea, la calit, in ulei, pentru aproximativ cinci minute, la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge totul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand morcovii sunt moi. Se adauga orezul si se mai lasa la fiert inca vreo 10 minute. Cand este aproape fiert (cel mai bine este sa gusti inainte), se adauga ciupercile taiate felii. Se lasa sa mai dea un clocot, se opreste focul si se acopera cu un capac. Se lasa 10 minute sub capac, pana ce orezul absoarbe toata zeama care a mai ramas. Se serveste fierbinte, ca fel principal sau ca si garnitura, decorat cu frunze proaspete de patrunjel. 100 de grame de orez cu ciuperci contine: 102 calorii, 2,7 g proteine, 0,4 g lipide. 12,3 g carbohidrati Pofta buna!