Supa de legume cu tofu

Supa de legume cu tofu

Supa de legume cu tofu este cina perfecta pentru iarna. Din momentul in care incepi sa o prepari si pana cand te asezi la masa trec circa 30 de minute.

 

Ingredientele sunt pentru trei portii mari, iar o portie are circa 160 de calorii.


Ca sa pregatesti supa de legume cu tofu ai nevoie de un litru de supa de legume (foloseste un concentrat de supa sau orice apa in care ai fiert legume), trei ardei iuti mici si rosii (merg si ardei uscati), un cartof dulce mare (sau doi cartofi obisnuit albi),  doua cepe, 10-12 palarii de ciuperci, o bucata de tofu (bine scursa), 10 rosii cherry, o lamaie, o legatura de patrunjel, sare, piper, o lingura de ulei. 

 

Pune 1,5 litri de apa pe foc. Adauga cuburile de concentrat de legume. Cand incepe sa clocoteasca adauga cartofii taiati in cubulete si ceapa taiata in felii. Adauga ardeii iuti, acopera si lasa sa fiarba circa 15 minute la foc mic. Adauga rosiile intregi si palariile ciupercilor. Continua sa fierbi inca 5 minute la foc mic, cu capac. Da deoparte. Adauga branza tofu taiata in cuburi, sucul de la o lamaie, o lingura de ulei, sare, piper proaspat macinat si o legatura patrunjel tocat marunt.

 

Acopera si lasa supa de legume cu tofu cateva minute inainte sa o servesti. Pune in castoane legume, bucatele de branza si supa.

 

Relaxeaza-te si savureaza!