Iti propunem o cura de detoxifiere in trei zile. Daca la beneficiile pe care le aduce, prin curatarea pe interior a organismului, adaugam si faptul ca, o cura de detoxifiere, reda stralucirea tenului, dar si faptul ca, in aceasta varianta, cura este eficienta si daca este respectata doar trei zile, avantajele sunt mai mult decat evidente. Regulile sunt foarte usor de respectat. Important, in ceea ce priveste acest plan de detoxifiere, este ca meniul vegetarian sa fie respectat si urmat timp de trei zile, consecutiv. Regimul implica un consum mare de lichide si exclude complet zaharul, mierea, orice inlocuitori pentru zahar si uleiul de orice fel. Adausul de sare este contraindicat, sarea naurala care se gaseste in legume fiind suficienta. Sunt permise condimentele naturale – piper, scortisoara si plante aromatice. Sunt contraindicate bauturile gazoase (inclusiv apa carbo-gazoasa), sucurile de fructe, chiar cele preparate in casa si alcoolul. In cursul dietei nu se consuma fructe. O regula generala este aceea de a bea cate un pahar mare de apa (de 200 mililitri) cu 30 de minute inainte de pranz si cina si oricand simti nevoia. Dieta nu impune niciun fel de restrictii la consumul de apa, ba chiar din contra, cu cat mai multa, cu atat mai bine. Cafeaua neagra (fara zahar) si ceaiul trebuie consumate numai la micul dejun, daca au cafeina. Se recomanda o cescuta de ceai verde, dupa pranz, dupa gustarea de dupa-amiaza si dupa cina. Micul dejun Combina, intr-un blender trei sferturi de ceasca de lapte slab (ori din soia), jumatate de banana, jumatate de cescuta de zmeura inghetata, jumatate de ceasca de afine, o cupa de pudra de proteine, un sfert de lingurita de scortisoara si jumatate de cana de apa. Toate se amesteca pana cand continutul devine omogen. In completare poti bea un ceai sau o cafea neagra. Pranz Acesta trebuie sa contina o salata de spanac – in ce cantitate vrei – cu ardei grasi, rosii, morcovi si ceapa rosie. Se pot adauga si castraveti, ciuperci de cultura si telina pentru o varianta de salata cruda. Pentru o salata facuta din legume fierte (obligatoriu la aburi) alege fasole verde, combinata cu broccoli si conopida. In oricare din variante adauga, in salata, o lingura de alune sau migdale si putin otet balsamic sau suc de lamaie. Tot la pranz se consuma si un grapefruit si o ceasca de ceai verde cald, neindulcit. Inainte de masa bea un pahar de apa de 200 de mililitri. Bea apa si in timpul mesei. Gustare Dieta implica doua gustari pe zi, una dimineata, intre micul dejun si pranz, a doua intre pranz si cina si constau dintr-un amestec de fistic, migdale si nuci care sa nu depaseasca jumatate de cana si o cescuta de ceai verde neindulcit. Cina Inainte de cina, cu maximum 30 de minute inainte, se consuma apa, cu sau fara lamaie. Pentru cei care vor o dieta de detoxifiere exclusv vegetariana se poate comsuma o supa de legume si o salata de fasole verde cu migdale si suc de lamaie. Si supa de legume (doar zeama) si salata de fasole se pot consuma indiferent de cantitate. In ceea ce priveste semintele, o lingura de fulgi de migdalele este cantitatea optima. Pentru cina este permis si pestele, copt sau fiert. Conditia este sa fie cod sau somon (de preferinta salbatic), cu lamaie si piper negru. Pestele se serveste cu broccoli gatit la aburi, cu sau fara lamaie si piper negru. Cantiatea de peste nu trebuie sa depaseasca 200 de grame. Dupa cina este recomandat un ceai verde sau ceai de plante. In timpul mesei este recomandat consumul a 200 de mililitri de apa. Mult succes la detoxifiere in trei zile.