Alb sau rosu?

Alb sau rosu?

 

Vinul este o sursa pretioasa de antioxidantii. Acestia se gasesc in toate vinurile, indiferent de soi, culoare sau vechime, dar cantitatea lor variaza, depinzand de anul si regunea in care vinul a fost produs, ne instruieste CookingLight.com.

 

In orice caz, doua constante benefice raman in toate vinurile: potasiul, care ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism, si alcoolul, care creste valoarea asa numitului colesterol bun. Alcoolul, evident baut cu masura, reduce riscul de coagulare a sangelui. Alcoolul din vin scade presiunea arteriala.

 

Secretul pentru a obtine toate beneficiile din vin este sa il consumi cu moderatie, un pahar pe zi, in cazul femeilor, si maximum doua, in cazul barbatilor.

 

In plus pentru a alege stiind care sunt toate proprietatile care se ascund in spatele gustului si aromei din vin trebuie sa stii ca un pahar de aproape 150 de mililitri de vin rosu contine 120 de calorii, pe cand aceeasi cantitate de vin alb are mai ceva mai mult de 100 de calorii. Vinurile dulci, care implicit au o cantitate mai mare de zahar (proventi din struguri), au mai multe calorii. Cea mai buna alegere sunt vinurile demi-seci sau seci.

 

In ceea ce priveste continutul de potasiul, vinul rosu este mai generos, avand 180 de miligrame, in timp ce cel alb, 100. Cand vine vorba de alcool, diferenta este minima: sunt 15 grame de alcool, in cazul vinului rosu, si 14,6 in cazul celui alb.