Ministerul sanatatii recomanda moderatia de Craciun

Ministerul sanatatii recomanda moderatia de Craciun

Ministerul Sanatatii recomanda moderatia in consumul de caltabos, slanina, toba sau alte produse de sezon.

Romanii ridica o spranceana a mirare. Pai cum ? Dupa ce am tinut postul asta lung si ni s-au lungit urechile de pofta, sa nu rupem masa de sarbatori ?


Specialistii raman neinduplecati. Pentru a preveni riscul de imbolnaviri si cozile de la spitalul de urgenta, medicii recomanda oamenilor sa consume carne de porc avizata si  evite consumul de alcool.


Se intampla des sa navalim peste masa de Craciun si sa ne trezim ulterior cu dureri ingrozitoare date de indigestie.


Carnea de porc
e un aliment greu digerabil
, la fel ca si produsele de sezon facute din ea. Decat sa prajiti carnea, mai bine preparati-o la gratar si acoperiti-o cu o patura de alimente fierte sau coapte, precizeaza specialistii din Ministerul Sanatatii.


In plus, pentru a va pastra regimul de viata sanatos, este esential sa puneti pe masa legume si fructe.
Pentru a nu face coada la spitale, in perioada sarbatorilor de iarna, alimentatia trebuie sa fie cat mai diversificata.


Cand mergeti la ultimele cumparaturi inainte de Craciun, nu uitati sa va faceti rezerve de legume, fructe, lactate si cereale. Nu uitati de apa, e foarte importanta hidratarea mai ales dupa perioade stropite din plic cu alcool.


Dupa o masa copioasa imi simt corpul greu ca o minge medicinala.
Pentru a iesi din starea asta e indicata putina miscare. Aveti o multitudine de optiuni. Fie mergeti pe jos, alergati, schiati sau mergeti la unul din patinoarele deschise in oras. 


Doar asa puteti evita sa va inghesuiti la spital, alaturi de ceilalti suferinzi de indigestie. Atentie si la cumparaturi ! Ministerul sanatatii atrage atentia asupra faptului ca, larvele de Trichinella spirallis care pot fi prezente pe carnea de porc, nu sunt distruse, daca aceasta este insuficient prelucrata termic.