Greutatea ideala, cum o pastrezi?

Greutatea ideala, cum o pastrezi?

Trebuie sa stii este ca este o mare diferenta intre a slabi, conform unei diete combinata cu exercitii fizice, si cu totul si cu totul altceva sa te pastrezi la greutatea ideala. 

Yahoo Shine face o lista cu cele mai bune sfaturi care, combinate, te vor ajuta sa-ti pastrezi greutatea. Toate aceste sfaturi sunt ideale in aceasta peioada, cand excesele sunt la ordinea zilei si riscurile pentru silueta ta, maxime. 

1. Schimba-ti frecvent programul de exercitii fizice. Exercitiile care te-au ajutat sa-ti modelezi bratele, coapsele si sa scapi de grasimea de pe burta sunt foarte bune. Doar nu le repeta la infinit! Si corpul se plictiseste si este foarte posibil ca dupa ce le-ai repetat doua luni, acestea sa nu mai aduca, cu adevarat, beneficii. In consecinta este recomandat sa-ti schimbi cel putin din doua in doua luni programul de fitness. 

2. Nu lasa sa treaca doua zile fara exercitii fizice. Tonifierea musculaturii este un beneficiu care se castiga greu si se pierde foarte usor. In plus lipsa exercitiilor fizice este primul pas stramb, pentru ca fara avantajele pe care le aduce miscarea, risti foarte tare sa revii la obiceiuri daunatoare.

3. Hidrateaza-te. Chestia asta cu apa este o treaba tale delicata si complicata. De foarte multe ori bem cu mult mai putina apa decat este necesar. Si din cauza asta ne ofilim ca niste flori puse pe calorifer. Variatiile de temeperatura dintre mediul interior si cel exterior favoreizeaza deshidratarea, genereaza celulita, depuneri de grasime, un ten cenusiu, lipsa de chef si o stare generala proasta. Bea apa oricand ai impresia ca iti este foame. Adesea foamea este confundata cu setea. Ideea este ca fie vara, fie iarna este necesar macar un pahar mic de apa la fiecare ora.

4. Pune la indemana gustari sanatoase. Ai aici o colectie intreaga! Fa-ti pachetel pentru serviciu, ca sa nu fie necesar sa mananci toate prostiile. Lasa un bol cu fructe la indemana in frigider, migdale si nuci, in portii mici, pe masa din bucatarie. Nu uita ca o dieta sanatoasa nu inseamna nici sa mori de foame, nici sa tanjesti dupa lucruri pe care nu le poti manca.

5. Cantareste-te o data pe saptamana. Nu-ti este de niciun folos daca o faci mai des. O data pe saptamana este suficient si este perfect pentru a te monitoriza. In momentul in care acul de la cantar depaseste valoarea ideala, nu-ti ramane decat sa adopti o dieta ceva mai severa pe parcursul saptamanii care urmeaza. Cea mai buna zi pentru "proba cantarului" este ziua de luni.

6. Stabileste-ti noi obiective! Daca primul obiectiv a fost sa ajungi la greutatea ideala, trebuie sa ai mereu, in fata un tel. Nu este nevoie sa mergi la maraton, dar sa inveti sa mergi pe role (in caz ca nu stii), sau sa faci scufundari, sunt planuri realizabile. A avea teluri noi este o cale extrem de eficienta prin care te automotivezi, te autodepasesti si te mentii in competitie cu tine.

La toate acestea mai trebuie adaugat ca este necesar sa respecti ritmul celor trei mese principale pe zi, la care se adauga doua gustari, ca nu ai voie sa treci peste micul dejun, ca trebuie sa consumi cel putin o portie de cereale integrale in fiecare zi, fructe si legume, si ca trebuie sa-ti respecti programul orelor de somn. Toate aceste conditii, reguli si sfaturi nu intra in vacanta de Craciun! In aceasta perioada sunt mai necesare si mai actuale ca oricand.