Supa de fasole cu portocale

Supa de fasole cu portocale

 Daca in ultima perioada mancarurile au fost mai consistente si pline de calorii, primul pas util este sa adopti o dieta bogata in fructe, legume si multe fibre. Poate ca cea mai utila masura este sa introduci in dieta supele. Sunt perfecte la pranz, delicioase seara. Sunt pline de vitamine si electroliti, sunt hranitoare, satioase si sarace in calorii. Si daca de supele clasice te-ai saturat, iata o alternativa exotica si delicioasa pentru doar 100 de calorii in fiecare portie.

Ca sa pregatesti patru portii de supa de fasole cu portocale ai nevoie de 300 de mililitri de suc de portocale, o cutie de fasole alba, (din conserva), o legatura de patrunjel proaspat, trei morcovi, o ceapa mare, doua linguri cu iaurt, 600 de mililitri de supa de legume (poti folosi un cub de concentrat de legume), sare, piper proaspat macinat, o lingura de ulei.

Ca sa pregatesti supa, toaca ceapa marunt si caleste-o cu o lingura de ulei, direct in oala in care faci supa. Pune un praf de sare. Adauga morcovul ras prin razatoarea mare. Amesteca, acopera si lasa legumele sa se inabuse circa 10 minute. Pune supa de legume si lasa totul sa fiarba 15 minute, la foc mic, in oala acoperita cu capac. Adauga piper macinat proaspat si boabele de fasole, apoi o legatura intreaga de patrunjel tocata marunt. Stinge focul. Adauga sucul de portocale si drege supa cu iaurt. Serveste supa de fasole cu portocale calda.

Este absolut delicioasa.

Mai poti incerca si supa de  usturoi cu fasole verde.