Este o reteta unde poti folosi o parte din resturile de curcan sau carne de pui de la Anul Nou. Se face repede si impreuna cu un castron de supa de legume este o masa completa. Ca sa pregatesti patru portii de salata de pui cu broccoli ai nevoie de 500 de grame de broccoli (cel congelat este perfect), doi piepti de pui, fara piele si oase, fierti sau la cuptor, doua linguri de ulei de masline, doua cepe, o mana de masline negre, doi ardei iuti rosii, sare, piper, doi catei de usturoi, sucul din jumatate de lamaie. Pune un deget de apa intr-o oala incapatoare. Cand clocoteste pune broccoli si usturoiul strivit cu latul cutitului, acopera si lasa sa fiarba inabusit cinci minute. Scurge apa, arunca usturoiul si stropeste bucatile de broccoli cu sucul de la jumatate de lamaie. Intr-un vas incapator pune pieptul de pui, taiat in bucati, ardeiul iute taiat fin, maslinele si broccoli. Taie cepa pestisori, pune un praf de sare si amesteca-o cu mana ca sa se desfaca si sa se inmoaie putin. Pune ceapa peste celelalte ingrediente. Amesteca, pune ulei, sare (doar daca este nevoie), si adauga piper macinat proaspat din besug. Lasa salata la rece o ora inainte sa o servesti. Daca vrei sa faci din aceasta salata un regal, presara inainte sa o servesti marar proaspat tocat si o mana de fulgi de migdale. Carnea de pui se poate inlocui cu file de salau sau, pentru vegetarieni, cu bucatele de tofu. Si daca ai nevoie de mai multa inspiratie alege oricare din retetele de aici.