O supa usoara si la propriu si la figurat. Supa de chimen este gustoasa si sanatoasa, numai buna pentru cina dupa o zi rece si umeda. In plus este o supa care aduce numai beneficii pentru stomacul tau. Are foarte putine calori si te incalzeste. Nu in ultimul rand aroma este absolut minunata. Ca sa prepari supa de chimen ai nevoie de: 1,5 litri apa, doua lingurite de seminte de chimen, o ceapa mica, un morcov, jumatate de ardei gras, o bucata mica de telina sare, piper dupa gust. Mai ai nevoie de o lingura faina, doua linguri ulei, o mana de frunze proaspete de patrunjel si crutoane de paine. Ceapa, morcovul, telina si ardeiul, se curata se spala si se pun la fiert, cu putina sare si piper, exact ca la o supa normala de pui, de exemplu. Cand legumele sunt fierte, supa se strecoara. Pastram zeama de legume. Chimenul se prajeste putin in ulei, apoi se adauga faina si se amesteca pentru vreo jumatate de minut. Atentie, faina nu trebuie sa se arda, ci doar sa se prajeasca foarte putin. Se stinge totul cu supa de legume pe care am pregatit-o mai devreme. Se lasa sa mai fiarba pentru 10 minute, apoi se strecoara, daca nu-ti plac semintele de chimen. Se serveste cu crutoane de paine si frunze de patrunjel proaspete. Crutoanele de paine se obtin din paine taiata cubulete si data la cuptor pentru cateva minute pana se rumenesc. De asemenea, poti sa prajesti bucatelele de paine, intr-o tigaie, cu putin unt, pentru un plus de savoare. 100 de grame de supa de chimen contine: 31 calorii, 0,2 g proteine, 0,3 g lipide, 1,7 g carbohidrati. Tips: pentru supa de chimen se poate folosi si supa clara de pui, de exemplu, daca aveti la indemana, iar legumele le poti manaca separat cu putin ulei sau un sos subtire de iaurt. Pofta buna!