Totul pentru frumusetea pielii

Totul pentru frumusetea pielii

In multe dintre saloanele de cosmetica cu pretentii se folosesc tratamente naturiste. Si asta pentru ca efectele sunt spectaculoase si de durata. Cu foarte putin efort, le poti incerca, pe toate, acasa, in functie de nevoile tale, pentru ca am aflat toate aceste trucuri deosebit de eficiente.

Fulgi de ovaz. Antiinflamatori si cu efect calmant pentru ten, fulgii de ovaz contin beta glucan – o fibra solubila cu efect hidratant. Pune o mana de fulgi intr-un saculet de panza si leaga-l pentru ca acestia sa nu se imprastie. Scufunda-l apoi intr-un recipient cu apa calda si stoarce-l de patru-cinci ori. Cand apa devine tulbure este buna de utilizat. Clateste-te cu ea pe fata si apoi las-o sa se usuce fara sa o stergi.

Ulei de avocado. Acesta este bogat in acizi grasi care ajuta la mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste hidratarea, iar vitaminele antioxidante A, C si E, pe care le contine, protejeaza pielea de factorii nocivi. Amesteca parti egale de ulei de avocado si ulei de primula (uleiuri pe care le gasesti in magazinele naturiste) si agita bine, pana se omogenizeaza. Pune cinci-sase picaturi din produsul rezultat pe tenul curat, maseaza-te si apoi acopera-ti fata cu un prosop cald pentru a stimula uleiul sa patrunda in profunzimea pielii.

Nuci. Bogate in ulei, acestea pot fi folosite astfel: amesteca un sfert de ceasca de miez de nuca cu o jumatate de ceasca de ulei de masline si o lingura de miere. Pune ingredientele intr-un blender si paseaza-le la viteza mica pana rezulta o pasta cu particule fine. Aceasta „crema de nuci” este ideala pentru pielea mainilor si a picioarelor. Maseaza cateva minute, apoi clateste cu apa calda.

Portocale. Acidul din fructe ajuta la indepartarea celulelor moarte, mai ales din zonele dificile, cum ar fi genunchii, coatele si calcaiele. Taie o portocala in doua, stoarce sucul de la o jumatate intr-un bol, adauga un sfert de ceasca de zahar granulat si un sfert de ceasca de ulei de masline si amesteca bine. Cu cealalta jumatate de portocala freaca zonele mentionate si alte parti uscate de piele si apoi maseaza pielea cu amestecul preparat. Inlaturi astfel toate celulele moarte. La final clateste cu apa calda.

Lapte. Acidul lactic din lapte este un exfoliant bland pentru piele, iar grasimile (folosete lapte integral) hidrateaza. Pune patru litri de lapte in cada plina cu apa calda si scufunda-ti trupul in acest lichid. Aceasta metoda este o alternativa eficienta la exfolierile clasice, care pot fi prea dure pentru persoanele care au pielea sensibila, cu eczeme sau care sufera de psoriazis. Daca preferi o baie aromata, adauga in apa 10-20 de picaturi dintr-un ulei esential, cum ar fi de levantica.

Oua. Cantitatea mare de proteine care se gaseste in oua imbunatateste rezistenta parului si ii ofera un plus de stralucire. Mastile cu ou, pentru par, fac parte din categoria produselor „traditionale” de ingrijire. Amesteca un ou intreg cu doua linguri de ulei de cocos si doua linguri de ulei de susan (si aceste uleiuri se gasesc in magazinele naturiste). Aplica produsul rezultat pe parul uscat si pune-ti pe cap un prosop udat cu apa fierbinte. Stai asa 5-10 minute iar apoi, spala parul cu sampon si clateste-l.

Otet de mere. Continutul ridicat de acid face din otetul de mere un excelent antiseptic. Prepara o infuzie dintr-o legatura de patrunjel, proaspata, sanatoasa si foarte bine spalata si o jumatate de cana de otet de mere clocotit. Lasa „ceaiul” sa infuzeze circa 10 minute. Adauga patru picaturi de ulei de arbore de ceai. Pune preparatul intr-un pulverizator si foloseste-l ca un tonic pentru ten, pe fata proaspat curatata. Patreaza flaconul in frigider.

Bere. Drojdia si hameiul din bere dau volum parului, iar aciditatea acesteia ajuta la indepartarea reziduurilor de pe fire. Toarna o sticla de bere pe par dupa ce l-ai samponat si apoi clateste-l.