Ca sa pregatesti acesta salata de spanac cu morcovi si usturoi ai nevoie de 200 de grame de frunze de spanac, doi morcovi, doi-trei catei de usturoi putina zeama de lime (sau lamaie), sare si piper dupa gust, o lingurita ulei de masline extravirgin. Asa cum va dati seama din imagini, aceasta salata este foarte usor de facut. Aveti grija sa cumparati spanac proaspat si sanatos. Cu cat este mai tanar cu atat este mai bine, pentru ca este mai gustos si mai fraged. Spanacul trebuie spalat foarte bine, frunza cu frunza. Dupa aceea se pot indeparta coditele. Pentru salata, puteti sa lasati frunzele intregi sau sa le rupeti ori sa le taiati in bucati, dupa cum va place. Morcovii se curata si se taie fasii subtiri. Usturoiul se taie feliute subtiri sau se zdrobeste. Se amesteca cele trei ingrediente usor si se stropesc cu zeama de lime si putin ulei de masline extravirgin. Salata de spanac se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat, ca o gustare sau ca o garnitura la un fel principal. 100 de grame de salata de spanac cu morcovi si usturoi contine: 34 de calorii, 2,1 grame de proteine, 0,3 grame de lipide si 3,2 grame de carbohidrati. Pofta buna la salata cu spanac morcovi si usturoi!