Paste cu spanac si crema de usturoi

|Otilia Ignat |
Paste cu spanac si crema de usturoi

In ceea ce priveste spanacul merge foarte bine cel congelat, dar trebuie sa tii minte reteta pentru ca, la primavara – care desi pare foarte departe, este din ce in ce mai aproape – trebuie sa o repeti cu spanac proaspat si usturoi verde. Promit ca o sa am grija sa va aduc aminte despre asta, la momentul potrivit. 

Ca sa pregatesti pastele cu spanac si crema de usturoi ai nevoie de doua capatani de usturoi, 250 de grame de paste, 300 de grame de spanac, 100 de grame de telemea, mai moale, sau tofu, trei-patru linguri de ulei, sare, piper si doua linguri de seminte de susan. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii, fiecare avand circa 300-350 de calorii.

 

Incepe prin a curata usturoiul. Pune cateii de usturoi intregi intr-o bucata de folie de aluminiu. Adauga sare si piper si o lingura de ulei. Impacheteaza bine si pune pachetul in cuptor, la foc iute circa 30-40 de minute.  In timpul acesta fierbe pastele, conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa. Pune-le intr-un vas. Fierbe spanacul (congelat), in apa clocotita, un minut. Scurge-l bine si adauga-l peste paste taiat mare.   

 

Marunteste semintele de susan. Doua-trei imulsuri scurte, in masina de cafea, sunt suficiente. Cand cateii de usturoi s-au copt pune-i intr-un blender, adauga barnza bucatele si doua linguri de ulei. Daca branza este prea uscata, poti adauga o lingura de lapte, putin iaurt sau putina smantana (iar daca mergi pe o varianta vegetariana, si folosesti tofu, pune putin lapte de soia sau apa). Omogenizeaza bine pana rezulta o crema fina. Rastoarna totul peste paste si spanac.  

  

Potiveste de sare si piper, presara semintele de susan si delecteaza-te cu paste cu spanac si crema de usturoi, o mancare cu adevarat senzationala. 

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: