Paste cu spanac si crema de usturoi

Paste cu spanac si crema de usturoi

In ceea ce priveste spanacul merge foarte bine cel congelat, dar trebuie sa tii minte reteta pentru ca, la primavara – care desi pare foarte departe, este din ce in ce mai aproape – trebuie sa o repeti cu spanac proaspat si usturoi verde. Promit ca o sa am grija sa va aduc aminte despre asta, la momentul potrivit. 

Ca sa pregatesti pastele cu spanac si crema de usturoi ai nevoie de doua capatani de usturoi, 250 de grame de paste, 300 de grame de spanac, 100 de grame de telemea, mai moale, sau tofu, trei-patru linguri de ulei, sare, piper si doua linguri de seminte de susan. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii, fiecare avand circa 300-350 de calorii.

 

Incepe prin a curata usturoiul. Pune cateii de usturoi intregi intr-o bucata de folie de aluminiu. Adauga sare si piper si o lingura de ulei. Impacheteaza bine si pune pachetul in cuptor, la foc iute circa 30-40 de minute.  In timpul acesta fierbe pastele, conform indicatiilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa. Pune-le intr-un vas. Fierbe spanacul (congelat), in apa clocotita, un minut. Scurge-l bine si adauga-l peste paste taiat mare.   

 

Marunteste semintele de susan. Doua-trei imulsuri scurte, in masina de cafea, sunt suficiente. Cand cateii de usturoi s-au copt pune-i intr-un blender, adauga barnza bucatele si doua linguri de ulei. Daca branza este prea uscata, poti adauga o lingura de lapte, putin iaurt sau putina smantana (iar daca mergi pe o varianta vegetariana, si folosesti tofu, pune putin lapte de soia sau apa). Omogenizeaza bine pana rezulta o crema fina. Rastoarna totul peste paste si spanac.  

  

Potiveste de sare si piper, presara semintele de susan si delecteaza-te cu paste cu spanac si crema de usturoi, o mancare cu adevarat senzationala.