Gustul perfect al ciupercilor vine, la pachet, cu incredibil de putine calorii. Numai 20 in 100 de grame de ciuperci crude. Numarul foarte mic de calorii si beneficiile pentru sanatate le recomanda in orice dieta, iar ciupercile cu paste sunt o solutie perfecta. O mancare rapida, sanatoasa si foarte gustoasa. Ca sa o pregatesti ai nevoie de multe ciuperci (vreo 500-600 de grame), putine paste (200 de grame), ideale fiind spaghetele, trei catei de usturoi, o legatura de verdeata, sare, piper mult, o lingura de parmezan ras, doua linguri de ulei. Din toate acestea rezulta patru portii de ciuperci cu paste, fiecare avand circa 250 de calorii. Evident nu mai este nevoie sa spun ca reteta este ideala si pentru vegetarieni. Incepe prin a pune pastele la fiert, in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge pastele si lasa-le deoparte. Taie in bucati ciupercile mari, lasa palariile mici intregi si taie in doua, pe lung, piciorusele mari. Pune ciupercile la calit in ulei incins. Adauga usturoiul tocat foarte fin. Adauga un praf de sare si piper proaspat macinat. Lasa ciupercile pe foc, circa 10 minute. Adauga pastele si parmezanul si amesteca usor totul. Pune ciupercile cu paste in vasul pentru servit si presara deasupra verdeata proaspata, tocata marunt. Daca preferi o varianta ceva mai picanta adauga mai mult piper si, eventual, un ardei iute tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Ciupercile cu paste sunt la fel de bune si calde si reci, asa ca ceea ce ramane poti lua la serviciu a doua zi.