Supa de broccoli cu telina

Supa de broccoli cu telina

Supa de broccoli cu telina dovedeste ce potential are leguma de care m-am indragostit. Doar am recunoscut ca am facut o pasiune pentru broccoli iar in cazul in care am exagerat, ma bazez pe faptul ca, orice pacat asumat este pe jumatate iertat. In plus, in favoarea mea vine gustul, aroma si culoarea fermecatoare a supei de broccoli cu telina. Tot la capitolul avantaje se cuvine trecut si faptul ca se pregateste foarte repede, dar si mentiunea ca o portie are numai 200 de calorii. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Ca sa faci supa de broccoli cu telina ai nevoie de circa 300 de grame de broccoli, o ceapa mare, un cartof mare, doua tulpini de telina chinezeaza sau o bucata de telina clasica, un cub de concentrat de legume, doua linguri de ulei, sare, piper, o ceasca de lapte sau doua linguri cu smantana.

Incepe prin a toca marunt ceapa. Caleste-o in putin ulei incins circa cinci minute. Adauga tulpina de telina tocata marunt si mai caleste cateva minute. Stinge totul cu putina apa. Pune doi litri de apa pe foc. Cand fierbe adauga cubul de concentrat de legume si cartoful taiat in cuburi. Cand incepe sa clocoteasca din nou adauga ceapa si telina cu tot cu sosul lasat. Acopera oala cu capac si lasa supa sa fiarba circa 10 minute. Adauga broccoli si continua sa fierbi inca 10 minute.

  

Potriveste de sare si piper. Transforma supa in crema, cu un blender vertical. Adauga laptele sau smantana si serveste imediat cu paine prajita si piper proaspat macinat. Daca dieta iti permite adauga, cand servesti, si putin parmezan ras.

Pofta buna! Si daca te intereseaza o varianta fara broccoli a acestei supe ai putea incerca si supa de praz cu cartofi