Pui cu naut si scortisoara

Pui cu naut si scortisoara

Despre puiul cu naut si scortisoara pot sa spun atat: exotic, aromat, excitant, dar si sanatos, gustos si lejer. O mancarica cu tenta asiatica, data de combinatia de condimente, perfecta pentru cina de Ziua Indragostitilor. Puiul, scortisoara, nautul si ceapa au fiecare in parte efecte afrodisiace, dar combinate fac din puiul cu naut si scortisoara o adevarata mancare pentru indragostiti.

   

Din ingrediente ies patru portii,  fiecare avand doar 300 de calorii. Ca sa faci puiul cu naut si scortisoara ai nevoie de doua bucati de piept de pui, fara piele si fara oase, o ceapa, trei linguri de ulei, un bat de scortisoara, o legatura de patrunjel, o lingurita de seminte de chimen, sucul si coaja de la o lamaie, 400 de grame de naut, 250 de grame de spanac (proaspat sau congelat), sare.

Incepe sa pregatesti puiul cu naut si scortisoara prin a taia carnea in bucatele. Pune uleiul la incins si adauga ceapa tocata martunt. Lasa ceapa sa se caleasca cateva minute. Adauga carnea de pui si tine totul pe foc pana ce aceasta se rumeneste frumos. Adauga batul de scortisoara, semintele de chimen, coaja rasa de lamaie, sare si nautul – fiert, circa 30-40 de minute, in prealabil.

Lasa mancarea pe foc pentru cateva minute si apoi adauga o jumatate de cana de apa. Acopera si lasa sa fierba, la foc mic zece minute. Verifica daca nautul si carnea de pui sunt bine facute, apoi pune spanacul tocat. Stoarce peste mancare sucul de la jumatate de lamaie, acopera si mai lasa pe foc cateva minute. Adauga patrunjelul tocat marunt si serveste.

Puiul cu naut si scortisoara o sa starneasca pasiuni fierbinti. Profita!

Pentru desert iti recomand checul cu vin rosu.