Toata lumea il recunoaste ca fiind un excelent afrodisiac, dar mai putini stiu ca ghimbirul este un aliat in cura de slabire. In topul alimentelor cu proprietati afrodisiace ghimbirul este pe locul trei dupa capsuni si ciocolata. Dincolo de aceasta, radacina noduroasa, usor picanta, cu miros de lamaie este plina de beneficii pentru sanatate, scrie WH Foods. Ghimbirul este foarte bogat in potasiu, magneziu, mangan, cupru si vitamina B6. Toate aceste minerale sunt foarte importante pentru buna functionare a metabolismului, cuprul fiind cel care controleaza foarte eficient chinuitoarea nevoie de “ceva dulce”. Putin ghimbir, in salata de exemplu, te va face sa treci foarte usor peste desert, indiferent cat este acesta de apetisant. Ghimbirul are o lunga traditie si este unanim recunoscut ca fiind foarte eficient in combaterea problemelor gastrointestinale. Una din proprietatile care il fac eficient in diete este faptul ca intervine in eliminarea si prevenirea formarii gazelor intestinale. Balonarea este o problema foarte des intalnita la cei care consuma multe fructe si legume, deci implicit in cursul dietelor pentru scaderea in greutate sau al dietelor vegetariene. Suferinta se rezolva cu circa o lingurita de ghimbir ras proaspat, impartit pe parcursul unei zile intregi. Ghimbirul are un puternic efect antioxidant si prin aceasta combate eficient depunerea celulelor adipoase. In plus, are efecte antiinflamatorii recunoscute de medicina. Este un foarte bun antibacterian si anuleaza senzatia de voma, indiferent de cauza ei. Ghimbirul este capabil sa previna aparitia cancerului ovarian, studii de specialitate dovedind ca, femeile care consuma constant ghimbir, reduc riscul aparitiei acestei forme de cancer cu peste 30 la suta. Desi este atat de sanatos, ghimbirul este prea putin folosit, cel putin la noi. Daca te intereseaza sa cresti consumul de ghimbir iata cateva idei. Adauga ghimbir proaspat ras in limonada. Este foarte bun in toate preparatele cu orez, indiferent daca sunt dulci sau sarate, capacitatea ghimbirului de a se potrivi la toate mancarurile fiind unul din marile lui calitati. Merge foarte bine in salate impreuna cu ulei de masline, usturoi si otet basamic sau suc de lamaie. Rezulta un dressing minunat protrivit, practic, pentru orice fel de salata. Adauga ghimbir in sucul de portocala. O sa ai o adevarata surpriza in ceea ce priveste gustul. Pune ghimbir in mijlocul merelor pe care le coci, in toate soteurile de legume, in piureul de cartofi si in legumele fierte la aburi. Mai trebuie spus ca radacina de ghimbir are doar 19 calorii in 100 de grame. Proprietetatile lui si numarul atat mic de calorii fac din ghimbir, aliat in curele de slabire.