Pui cu tarhon si fasole verde

Pui cu tarhon si fasole verde

Azi pregatim ceva clasic: pui cu tarhon. Am ales aceasta reteta pentru ca este o mancare de primavara si pentru ca am putut pacali putin calendarul. Am in bucatarie doua ghivece, in unul o tufa de cimbru, in altul tarhon. Asta pentru ca verdeturi proaspete gasesti orcand, chiar si iarna, cu doua exceptii tarhon si cimbru, care sunt preferatele mele. Partea buna este ca aceasta mancarica se poate face si cu tarhon uscat sau pastrat in ulei ori saramura.

             

Ca sa pregatesti puiul cu tarhon ai nevoie de doi piepti de pui, fara piele si fara oase, doua cepe mari, un pahar mare de vina alb, trei linguri cu ulei, 50 de grame de unt, o mama buna de funze de tarhon si 300 de grame de fasole verde (congelata sau proaspata, in functie de sezon), drept garnitura, sare si piper. Din toate acestea rezulta patru portii, fiecare avand circa 450 de calorii.

Incepe sa pregatesti puiul cu tarhon prin a toca ceapa. Incinge uleiul si caleste ceapa. Taie fiecare pipet de pui in doua. Adauga peste ceapa cele patru bucati de carne. Rumeneste-le putin pe fiecare parte, pana devin aurii. Dupa ce carnea s-a colorat frumos adauga vinul, acopera si continua sa gatesti inca 10 minute, pana ce carnea o sa fie bina patrunsa. Adauga untul, pune sare si piper dupa gust.

Adauga tarhonul tocat marunt, acopera si mai lasa mancarea pe foc inca doua-trei minute. In acest timp fierbe fasolea verde in putina apa, cateva minute. Serveste puiul cu tarhon imperuna cu fasole verde si sos aromat. Este absolut perfect la gust si foarte potrivit pentru o cina.