Colectia de primavara – legumele lunii martie isi incep marea defilare. In fond este o chestiune de zile pana cand trufandalele, proaspete, suculente si sanatoase vor sta la dispozita noastra. Ceapa verde, ridichi, salata, morcovi noi sunt doar cateva din minunile pe care le va aduce luna martie. Caracteristica lunii martie este ca alaturi de trufandale sunt inca la dispozitia noastra si legumele care vin din toamna trecuta. Conopida, sfecla, praz sunt vegetalele pe care le avem inca la dispozitie. Ceapa verde este vedeta colectiei de primavara – legumele lunii martie. O sa apara in piete in primele doua saptamani ale lunii, indiferent de vreme si trebuie neaparat sa prinzi momentul si sa te bucuri de ea. Este frageda, dulce si miroase delicios a primavara. Este pacat sa o mananci altfel decat cruda, in salate sau pur si simplu sa o rontai de placere. Ridichile sunt “bomboanele” lunii marie. Crocante, usor piperate, zemoase si aromate, ridichile sunt pata de culoare si veselie pe care o aduce colectia de primavara a legumelor lunii martie. Ridichile sunt bogate in acid folic, potasiu, magneziu si riboflavina si sunt o excelenta sursa de vitamina B6 si calciu. Este recomandat cu incredere abuzul! Fie rontaite ca atare, fie alaturi de o bucatia de branza, ridichile sunt capabile sa te inveseleasca. Ca sa completeze curcubeul colectiei de primavara, morcovii noi sunt una dintre cele mai mari bucurii ale lunii martie. Aromati, dulci, zemosi si foarte fragezi, morcovii noi sunt perfecti. Trebuie sa-i mananci cruzi pentru cantitatile impresionanate de vitamia A naturala, beta-caroten, antioxidanti si enzime. Spanacul este o alta vedeta a colectiei de primavara. Provenit din culturile in sera, spanacul de martie este ca o promisiune pentru bogatia de legume si fructe care ne asteapra in urmatoarele luni de primavara. Frunzele fragede ale spanacului nou trebuie mancate crude, in salate vesele, alaturi de ceapa verde, ridichi si suc proaspat de lamaie. Dupa fiecare portie de spanac ai sa simti cum intineresti. La propriu. Si asta ca urmare a antioxidantilor si vitaminelor pe care spanacul le ofera cu generozitate. Ultima pe lista, dar nu cea din urma, salata verde, incheie colectia de primavara a legumelor lunii martie. Salata verde este disponibila intr-un numar mare de soiuri, este crocanta si are o aroma delicata. Este ideala cruda, dar poate fi temelia unor supe delicioase, pline de minerale si vitamine. Salata este bogata in vitamine, are calciu si evident enzime si antioxidanti. Adauga la aceasta minerale fundamental necesare. Sa spunem, deci, bun venit trufandalelor si sa aplaudam colectia de primavara – legumele lunii martie.