Burger de pui

Burger de pui

Probabil ca nu exista burgeri care nu ingrasa, dar macar ii putem face mai sanatosi, preparandu-i acasa, din carne de pui. Chiftelele pentru burgeri de pui se pot praji pe grill, fara prea multe grasimi, iar inauntru, cand ii asamblam, nimic nu ne opreste sa punem tot felul de lucruri sanatoase, cum ar fi ceapa, salata si alte verdeturi pline de vitamine.

Pentru patru portii de burger de pui, ai nevoie de 500 de grame de carne tocata de pui, o ceapa, amestec de condimente (cimbru, seminte de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper, ienibahar, seminte de marar, un varf de lingurita de curry), sare dupa gust, o lingura de ulei de masline. La toate acestea se mai adauga chifle cu sau fara susan, frunze de salata, rosii  si ceapa taiate in rondele, felii de cascaval, mustar si ketchup, cel mai bine facut in casa, ca sa mai reducem din aditivi si grasimi.

         

Uite cum am facut eu burgerii de pui. Prima data am dar ceapa prin razatoare. Am amestecat-o cu carnea tocata. Am pisat condimentele si le-am amestecat cu carnea. Am pus si putina sare si o lingura de ulei de masline. Carnea de pui nu este deloc grasa, iar lingura de ulei ii prinde bine. Am avut grija ca amestecul sa nu fie prea picant, dar sa fie aromat. Evident conteaza gustul si stilul fiecaruia. Dupa toate aceste operatii am lasat carnea sa se patrunda cu condimentele vreo doua ore, in frigider.

Am incins bine tigaia grill. Daca tigaia este foarte bine incinsa, carnea, sau orice altceva, nu se va lipi. Am modelat 4 chiftele plate de 1 cm grosime. Le-am pus pe gratar, cate 3 minute pe fiecare parte. Si gata. Am umplut chiflele cu chiftelele si restul bunatatilor. Daca iti place mai poti pune castraveti, morcovi rasi, varza. Adausurile astea fac burgarul mai sanatos.

In 100 de grame de burger de pui sunt 163 calorii, 11,7 grame de proteine, 3 grame lipide si 12 grame de carbohidrati.

Pofta buna!