Ardei piemontezi

Ardei piemontezi

Cei care cunosc bucataria italiana, stiu reteta. Pentru ceilalti, minunatii ardei piemontezi vor fi o revelatie, tot asa cum au fost si pentru mine cand i-am facut, din curiozitate, prima data. O reteta de o simplitate perfecta, care se potriveste oriunde, oricand, care se pregateste in 30 de minute si multumeste pe oricine. Despre calorii nu este nevoie sa vorbim, o portie fiind sub valoarea de 100. 

          

Ca sa faci ardei pimontezi ai nevoie de opt ardei grasi (si galbeni si rosii), potriviti, pentru patru portii, patru catei de usturoi, sare, piper, circa 30 de rosii cherry si vreo trei linguri cu ulei de masline.

Taie ardeii in doua, lasa-le cotita, dar scoate samburii. Taie rosiile in doua, indiferent cat sunt de mici. Unge o tava cu putin ulei sau foloseste hartie pentru copt. Aseza jumatatile de ardei in tava si umple-le cu jumatatile de rosii. Imparte egal usturoiul taiat in felii fine. Pune sare si piper. Pune uleiul, picatura cu picatura, cat mai egal in fiecare ardei, peste rosii. Coace ardeii, in cuptorul bine incins, circa 30 de minute la foc iute, pana se coc, se inmoaie si se rumenesc.

Daca vrei o formula de gala, cu cinci minute inainte sa-i scoti din cuptor presara peste ardei putin parmezan ras. Nu-ti ramane decat sa-i savurezi, pentru ca ardeii piemontezi sunt perfecti.