Daca tot suntem in plin sezon al caltitelor de ce sa nu incercam si clatitele japoneze, mai ales ca sunt cu totul si cu totul exceptionale. Speciale si usor de facut, clatitele japoneze sunt o adevarat surpriza. In fapt doar o combinatie intre legume si aluat de clatite, “japonezele” sunt puse in valoare de diferitele combinatii de legume, dar si de sosul cu aer oriental, la randul lui, foarte simplu de facut. Ingredientele din reteta sunt pentru doua portii, fiecare avand in jur de 350 de calorii cu tot cu sos. Ca sa pregatatesi clatitele ai nevoie de doua linguri cu vraf de faina, doua oua, doua linguri cu lapte, sare, piper, un ardei gras rosu si unul verde, o mana de frunze de spanac (proaspat), o legatura de ceapa verde (este ceapa verde in piata!!!), cateva linguri cu ulei. Pentru sosul de servit alaturi de clatitele japoneze ai nevoie de o lingura de sos de soia, o lingura de otet balsamic, o lingura de mustar de foarte buna calitate, o lingura de pasta de tomate subtire, un ardei iute rosu, o lingura cu seminte de susan. Prepararea clatitelor japoneze este o joaca de copil. Incepe prin a taia in fasii ardeii, frunzele de spanac si ceapa verde. Pune vreo doua linguri de ulei in tigaie si caleste toate legumele, cateva minute, atat cat sa capete gust si sa se inmoaie putin. Da legumele deoparte sa se racoreasca. Bate bine ouale, adauga faina si laptele. Pune sare si piper. Amesteca compozita de clatite cu legumele calite. Ia cu un polonic din acest amestec, si prajeste clatitele japoneze, pe ambele parti, in putin ulei incins. Sosul il faci amestecand mustarul cu pasta de rosii. Adauga ardeiul iute tocat foarte fin, otetul basamic si sosul de soia. Amesteca bine si adauga semintele de susan. Serveste clatitele calde, impreuna cu sos. In locul acestor legume poti folosi fie fasole verde, ciuperci si ardei rosu, fie boabe de mazare, betisoare de telina si ardei verde.