Migdalele, alimentul perfect

Migdalele, alimentul perfect

Se poate spune despre migdale ca sunt alimentul perfect. Rude cu nucile, migdalele sunt alegerea ideala pentru gustari si contin o multitudine de nutrienti rari, toti in cantitati impresionanate si esentiali sanatatii. Migdalele sunt originare din vestul Asiei si nordul Africii. Au fost apreciate de grecii antici, de la care au fost preluate de romani si de aici raspandite in toata lumea. Despre migdale se vorbeste si in Biblie. Azi, nutritionistii le lauda si le recomanda cu incredere ca alimente perfecte in dieta, indiferent de tipul acesteia. Migdalele sunt recomandate inclusiv in curele de slabire, pentru aportul excelent de nutrienti pe care il aduc organismului. 

Foarte bogate in proteine migdalele sunt si o sursa importanta de fibre, combinatie care face din migdale un adevatat medicament care previne bolile cardiovasculare si diabetul. In 30 de grame de migdale sunt sase grame de proteine, ceea ce reprezinta un record absolut in materie.

Migdalele contin un amestec de minerale despre care se poate spune ca este ideal. Bogate in calciu, potasiu, magneziu si mangan, migdalele sunt un tonic pentru oase si articulatii. La toate acestea se mai adauga si cupru, fier si zinc in cantitati importante.

Migdalele sunt o excelenta sursa de vitamina E, unul dintre cei mai eficienti antioxidanti, dar si acid folic, la care se adauga alte fitochimicale rare care impreuna cresc rezistenta organismului impotriva diferitelor forme de cancer si nu numai.

Un alt merit al migdalelor care face din ele alimentul perfect este continutul de grasimi mononesaturate. O mana de migdale, ceea ce inseamna circa 30 de grame, consumate zilnic, poate tine perfect sub control nivelul colesterolului, scrie WH Food.

Singura problema pe care o pot avea migdalele ca aliment perfect este faptul ca sunt destul de bogate in calorii. In 30 de grame de migdale sunt circa 250 de calorii. Cu toate acestea sunt perfecte pentru una dintre cele doua gustari ale zilei.