Revenim cu drag la spanac si va propunem spanac sote cu legume. Si asta deoarece spanacul merita tot respectul nostru pentru proprietatile sale nutritive si curative. Spanacul contine numeroase elemente necesare organismului, printre cele mai importante numarandu-se vitaminele cu proprietati antioxidante, calciul si fierul. Intr-un regim de viata sanatos, fie el vegetarian, sau nu, spanacul nu ar trebui sa lipseasca din meniu. Pentru doua portii de spanac cu legume ai nevoie de doua linguri cu ulei de masline, doi catei de usturoi, 200 de grame de spanac, doi cartofi, un morcov si patru linguri boabe de porumb gata fiert. Cartofii si morcovii se fierb in apa cu putina sare. Se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune ulei de masline. Usturoiul se toaca marunt si se caleste foarte putin in ulei. Se adauga frunzele de spanac si se soteaza pentru aproximativ jumatate de minut. Doar cat sa se inmoaie. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Legumele fierte se strecoara de apa si se adauga in tigaie, impreuna cu boabele de porumb. Se mai lasa inca un minut, apoi se iau de pe foc. Spanacul sote cu legume se poate servi ca fel principal, in post sau in diete vegetariene. De asemnea se poate servi si ca o garnitura, alaturi de un fel principal pe baza de carne 100 de grame de spanac sote cu legume contine: 32 calorii, 3 grame de proteine, 3,4 grame de lipide, 7,2 grame de carbohidrati. Pofta buna!