Oua florentine

Oua florentine

Un secret: orice reteta care include „florentine” trebuie sa te duca cu gandul la ceva care combina spanacul cu alte ingrediente. Asa ca oua florentine sau oua cu spanac inseamna aproape acelasi lucru. Este o reteta perfecta pentru un mic dejun copios (fara calorii multe, insa), in familie, duminica dimineata sau in vacanta. Se prepara usor, este foarte gustos si, evident, foarte sanatos.

         

Ca sa faci patru portii de oua florentine ai nevoie de opt oua, 400 de grame de spanac (proaspat sau congelat), patru linguri cu smantana, trei linguri cu cascaval sau parmezan ras, trei linguri de ulei, un catel de usturoi, o lingurita de cimbru uscat, sare si piper.

Pune spanacul la calit (fie ca este congelat, fie ca este proaspat, caz in care trebuie tocat marunt) in ulei incins. Adauga usturoiul tocat martunt. Tine totul pe foc cinici-sase minute si amesteca ca sa nu se lipeasca. Adauga smanatana si, eventul o lingura, doua cu lapte. Potriveste de sare si piper. Pune cimbrul uscat si amesteca.

Da deoparte si adauga doua linguri cu cascaval sau parmezan ras. Imparte spanacul in patru castroane, care merg la cuptor. Pune deasupra cate doua oua crude si presara restul de branza rasa ramasa, in mod egal. Pune sare si piper. Da castroanele la cuptor, bine incins in prealabil, pentru 10 minute. Serveste ouale florentine, fierbinti, cu paine prajita.