Deliciosi, simpatici si usor de facut ardeii umpluti de post sunt o cina gustoasa, sanatoasa si rapida. Ardeii umpluti de post sunt in fapt o delicioasa si foarte sanatoasa reteta vegetariana, completa si satioasa. Ca sa pregatatesti ardei umpluti de post ai nevoie de: ardei grasi, frumosi si sanatosi. Alege ardei de culori diferite pentru a da un plus de aspect. Iti mai trebuie vreo doua rosii (proaspete sau in suc propriu), o cana de orez integral (pe care il poti inlocui cu hrisca sau arpacas, dar si cu boabe de naut), o ceapa mare, doi dovlecei, doi ardei grasi rosii, ulei, sare, piper si o legatura de verdeata. Incepe prin a taia un capac fiecarui ardei in parte. Scoate cotorul. Taie marunt ceapa si caleste-o in ulei incins. Adauga ardeiul si dovlecelul taiati in bucatele, apoi orezul fiert. Caleste totul impreuna pentru cateva minute. Adauga sare si piper si pune, la final, rosiile bucatele si verdeata tocata marunt. Umple cu acest amestec ardeii. Coace ardeii in cuptorul bine incins, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Sunt deliciosi simpli sau cu o lingurita de iaurt alaturi. Fiecare ardei umplut nu are mai mult de 250 de calorii. Daca folosesti hrisca sau naut, o portie nu depaseste 200 de calorii.