Va propun o mancare cu un aer oriental – naut cu rosii si spanac. Excelenta oricand, dar potrivita si pentru masa de Paste. O mancare usor de facut si foarte sanatoasa, pentru ca nautul este una dintre cele mai sanatoase si gustoase legume. Combinat cu rosii, spanac si condimente, nautul are un gust perfect. Mancarea este cu atat mai pretioasa cu cat este o excelenta reteta vegetariana, dar si o minunata garnitura pentru carne. In plus o portie nu are decat 200-220 de calorii ceea ce este, evident, binevenit. Ca sa pregatesti naut cu spanac si rosii ai nevoie de o ceapa mare, doi-trei catei de usturoi, o bucata de marimea unui deget de ghimbir, sase-sapte rosii bine coapte sau o cutie de rosii in suc propriu, doua linguri cu ulei, o lingurita cu seminte de chimen, doua lingurite cu seminte de coriandru, un ardei iute mic, doua-trei linguri cu nuca de cocos rasa, o lingura cu seminte de susan (sau de floarea soarelui), o canita mica de lapte, 400 de grame de frunze proaspete de spanac, 500 de grame de naut fiert, o lamaie, sare si piper. Desi par multe ingrediente nautul cu rosii si spanac se prepara foarte repede. Incepe prin a pune ceapa si usturoiul tocate, rosiile (curatate de coaja, daca folosesti rosii proaspete) si ghimbirul ras intr-un procesor sau intr-un blender. Transforma toate acestea intr-un piure. Pune ulei la incins intr-o tigaie. Pune semintele de chimen, coriandru si susan si rumeneste-le pentru cateva minute. Adauga nuca de cocos, apoi ardeiul iute tocat foarte marut. Stinge totul cu lapte. Adauga nautul si lasa totul impreuna pentru alte trei-cinci minute. Adauga peste toate acestea piureul din blender si acopera. Lasa mancarea sa fiarba la foc mic pentru cinci minute, dupa ce incepe sa clocoteasca. Adauga frunzele de spanac si tine totul pe foc alte doua-minute. Potriveste de sare si piper si adauga sucul de lamaie. Da deoparte si gata! Mancarea de naut cu rosii si spanac este numai buna de savurat.