Crema de portocale

Crema de portocale

Un desert spectaculos, delicat si… inghetat – crema de portocale. Un desert potrivit pentru o masa speciala cum este masa de Paste. Usor de preparat, fara calorii inutile, din ingrediente simple si la indemana.

       

Ca sa faci 5-6 portii ai nevoie de o lingura de gelatina pudra, sucul strecurat de la patru portocale mari, patru linguri de zahar pudra, o lingura cu miere, 300 de grame de iaurt (de preferat normal), foarte proaspat si foarte bine scurs si, eventual, doua-trei linguri de lichior de portocale. In locul lichiorului poti folosi coaja rasa, foarte fin, de portocala si o lingurita de esenta de migdale.

 

Ca sa prepari crema de portocale amesteca pudra de gelatina in sucul de portocale, pana cand se dizolva complet. Adauga zaharul pudra si mierea si amesteca din nou. Pune totul pe foc pana incepe sa clocoteasca. Lasa compozitia sa fiarba cateva minute, pana ce toate ingredientele sunt perfect amestecate. Da deoparte si lasa sa se raceasca foarte bine. Cand este bine racita, adauga iaurtul.

 

Omogenizeaza si pune lichiorul sau coaja de portocala si esenta de migdale. Amesteca bine, pana ce crema devine relativ consistenta. Da totul la congelator pentru doua ore. Scoate compozitia si folosind un mixer sau un blender omogenizeaza din nou, crema inghetata. Congeleaza pentru alte doua ore si repeta operatiunea. Aseaza crema intr-un vas. Acopera-l cu o folie si ingheata-l bine, pentru 24 de ore.

Serveste crema de portocale simpla sau cu felii de portocala alaturi. Este delicioasa si cu totul speciala.