Coaste de miel

Coaste de miel

Dragele mele, pregatim masa de Paste sau ce facem? Deci coaste de miel! Reteta este una aleasa pe spranceana, este usor de facut, iar rezultatul este delicios. Despre calorii am decis eu, ca nu trebuie sa vorbim!

      

Ca sa pregatesti coaste de miel ai nevoie de … coaste de miel, socotite trei sau patru pentru o portie, doua linguri de maioneza (preparata in casa dintr-un galbenus de ou si 100 de mililitri de ulei), doua linguri de mustar simplu, dar de foarte buna calitate, sare, piper si ierburi. Cele care merg cel mai bine sunt salvia, rozmarinul, cimbrul si tarhonul. Din fiecare dintre acestea ai nevoie de cateva fire, astfel incat tocate marunt sa se adune cate o lingurita din fiecare planta. Din aceasta combinatie nu poate sa lipseasca rozmarinul si cimbrul.

Curata de pielite si surplusul de grasime coastele de miel. Pastreaza grasimea. Presara sare si piper. Unge cu o bucatica de grasime de miel o tava care merge la cuptor. Lasa in tava doua-trei bucatele mici de grasime.

Amesteca maioneza cu mustarul si adauga ierburile tocate marunt. Aseaza coastele in tava si unge, partea cu multa carne a coastelor, cu amestecul de maioneza cu mustar.

Coastele de miel astfel pregatite merg in cuptorul bine incins in prealabil, la foc mare, pentru primele zece minute. Dupa zece minute scoate costele de miel din cuptor, da focul mic, lasa cuptorul sa se racoreasca si pune din nou mielul la copt, pentru alte 20, maxim 30 de minute. Scoate coastele de miel, taie-le si serveste.

Cea mai buna garnitura pentru coastele de miel, preparate astfel este spanacul simplu, calit in putin ulei si stropit cu suc de lamaie sau un sote de mazare verde ori varianta facuta din baby carrot.