Spaghete cu naut

Spaghete cu naut

Spaghete cu naut sunt o combinatie inedita si foarte gustoasa. Daca folosesti naut gata fiert, pe care il poti gasi in marile magazine, spaghetele cu naut intra in categoria retetelor rapide, vegetariene si sanatoase.

       

Ca sa pregatatesti patru portii de spaghete cu naut (doua pentru cina, doua pentru a le lua la serviciu a doua zi, spaghetele cu naut fiind la fel de gustoase si calde si reci), ai nevoie de 200 de grame de spaghete, 2-4 linguri cu ulei, doi catei de usturoi, un ardei iute rosu – combinatia de spaghete cu naut este perfecta in varianta picanta – 200 de grame de naut fiert, patru rosii bine coapte sau rosiile dintr-o cutie de rosii in suc propriu, o legatura de patrunjel si doua linguri cu parmezan ras, pentru servit.

Pune apa intr-o oala si fierbe pastele, conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa, dar pastreaza o cana din apa in care acestea au fiert. Nu clati pastele, este o operatie inutila (italienii nu o fac!!!) care strica gustul si consistenta acestora.

Pune ulei la incins. Caleste usturoiul, taiat in felii foarte fine, dar ai grija sa nu se arda. Adauga ardeiul iute, taiat si el foarte fin, apoi boabele de naut gata fierte si foarte bine scurse de apa. Lasa totul pe foc pentru cinci minute, dar amesteca permanent ca sa nu se arda si sa nu se lipeasca. Adauga rosiile (proaspete sau din conserva) tocate marunt. Lasa amestecul pentru alte cinci minute, la foc mic. Adauga canita de apa in care au fiert pastele si lasa totul sa fierba impreuna, zece minute. Pune sare si piper dupa gust. Da deoparte si adauga patrunjelul tocat marunt.

Amesteca sosul de rosii si naut cu pastele si serveste dupa ce presari parmezan ras deasupra.

O portie de spaghete de naut are circa 250 de calorii, adica exact atat cat trebuie pentru o masa de seara sanatoasa.