Dupa parerea, aceasta reteta este combinata intre bun si simplu, intre sanatos si gustos. Bruschetele cu praz sunt delicioase seara, la cina, alaturi de o supa limpede, dar si dimineata, la micul dejun si merg foarte bine si la pachetel, la serviciu. Ca sa pregatesti bruschete cu praz, ai nevoie de o franzela din faina integrala, trei fire de praz, 100 de grame de unt, trei linguri cu ulei, sare si piper, cateva linguri de parmezan ras, o lingurita de suc de lamaie. Taie prazul cat se poate de marunt. Foloseste si frunzele, dar doar daca sunt sanatoase si fragede. Jumatate din cantitatea de unt si o lingura de ulei se pun intr-o tigaie, pe foc. Aduaga prazul si caleste-l circa 20 de minute, amestecand din cand in cand. Pune sare, piper si sucul de lamaie. In timpul acesta taie painea in felii. Unge o tava cu putin ulei sau pune o folie pentru copt. Unge fiecare felie cu foarte putin unt. Aseaza feliile in tava, in asa fel incat sa incapa cat mai multe. Cand prazul este bine facut, da deoparte si adauga parmezanul, dar pastreaza o lingura. Amesteca. Gusta si potriveste de sare si piper. Pune din acest amestec pe feliile de paine. Presara putin parmezan pe fiecare felie si transfera tava la cuptor. Coace bruschetele cu praz, la foc potrivit, pentru cinci minute, in cuptorul bine incins in prealabil. Doua felii de paine au circa 100 de calorii.