Ciocanelele de pui in sos de vin sunt o mancaria cu totul speciala, potrivita pentru o cina romantica. Se pregateste usor, fiind genul acela de mancare care se face singura. Ca sa faci ciocanele de pui cu sos de vin ai nevoie de 4-6 ciocanele (in principiu doua sunt suficiente pentru o portie, dar daca sunt mici merg si trei, mai ales daca le-ai scos pielea), un pahar cu vin alb, sare si piper, trei-patru catei de usturoir, o lingurita de cimbru uscat, o lingura cu varf de cascaval ras (ideal este un cascaval uscat bine sau poti folosi parmezan), o lingura cu pesmet fin, trei linguri cu ulei. Incepe prin a incinge bine cuptorul. In vasul in care urmeaza sa asezi puiul la cuptor amesteca vinul cu uleiul si cimbru. Adauga jumatate din branza rasa si usturoiul tocat foarte marunt. Amesteca bine totul. Restul de branza se amesteca cu pesmetul. Pune sare si piper pe fiecare bucatica de carne. Trece copanele prin amestecul de branza si pesmet, astfel incat sa se imbrace complet. Aseaza ciocanele in sos si da toul la cuptor pentru 20-30 de minute. Nu este nevoie sa ungi ciocanele cu sos. Branza si pesmetul vor face o crusta frumoasa. Serveste ciocanelele fierbinti, cu mult sos alaturi, impreuna cu paine de casa, pentru ca efectul sa fie maxim. O portie are circa 300 de calorii.