Consumul de carne rosie poate cauza cancer

Consumul de carne rosie poate cauza cancer

Avertizarea vine de la Mediafax care citeaza studii recente. Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului sfatuieste oamenii sa limiteze consumul de carne rosie, cum ar fi cea de vita, porc sau miel si sa evite produsele procesate, precum sunca si salamul.
Expertii recomanda limitarea consumului de carne rosie la 500 de grame pe saptamana – adica echivalentul a cinci sau sase portii medii de friptura de vita, miel sau porc – si evitarea carnii procesate.

Anul acesta, in colectivitatile de copii se inregistreaza un record de cazuri de varsat de vant pentru ultimii ani. Copiii peste 15 ani si adultii fac forme de boala mai grave decat cei mai mici anunta Evenimentul Zilei.
Varicela debuteaza de regula la doua saptamani dupa contactul cu o persoana contagioasa si primele semne ale bolii se manifesta prin febra si lipsa poftei de mancare.